Детски площадки за 200 хил. лв. ще бъдат изградени през тази година в Шумен. Строителството на някои вече започна, съобщиха от пресцентъра на общината.

Изцяло ще бъдат подменени съоръженията в Детска градина „Дружба“ в Тракийския. Там ще се обособят 6 детски площадки. Други 3 ще се направят в ДГ „Космонавт“ в кв. "Добруджа".

Други две места за игра с нови съоръжения ще се изградят на ул. „Пейо К. Яворов“ /в близост до МБАЛ/ и в кв. „Еверест“. Едната ще е за малки деца до 3-годишна възраст, а другата ще бъде предназначена за малки и големи - от 3 до 12 години.

Съгласно договора с общината работници на фирма „ЖСП-Стил“ вече са започнали работа в ДГ „Дружба“.  Предстои демонтираните уреди, които са в добро състояние и могат да се използват, да бъдат поставени в градините по селата.

От общината добавиха, че тази година се предвижда да се обособи още една площадка за разхождане на кучета. Тя ще се намира на зелената площ срещу блока на ул. „Дедеагач“ №9 в кв. „Тракия“ и ще е подходяща както за по-малки, така и за по-големи породи. С нея площадките за кучета в Шумен ще станат 3.

ШУМ.БГ