Националната баскетболна асоциация (НБА) спря шампионата до второ нареждане заради епидемията от коронавирус COVID-19. Един от играчите на "Юта джаз" е заразен, стана ясно преди двубоя на тима с "Оклахома сити тъндър".

От Лигата добавиха, че баскетболистът не е бил в залата за мача. По непотвърдена информация става въпрос за центъра Руди Гобер, който е французин.

"НБА ще използва прекъсването, за да определи следващите стъпки, които ще предприеме за справяне с тази ситуация и пандемията", обявиха от лигата.

Влиятелни личности в НБА като собственици на няколко тима и част от треньорите изразиха притеснението си от ситуацията. Треньорът на "Детройт пистънс" Дуейн Кейси описа ситуацията като "безпрецедентна и много сериозна". Собственикът на "Далас маверикс" Марк Кюбан също коментира.

"Това е като филм, просто е нереално. И тук не става въпрос за пари или баскетбол, а за много семейства и засегнати хора".

Преди спирането на първенството "Голдън стейт уориърс" се готвеше да играе мач преди празни трибуни. Това стана след решението на властите в Сан Франциско, които забраниха публични прояви с над 1000 души.

Дневник