Полицейски служители от Шумен и прокуратурата в града разследват незаконни боеве с кучета, съобщиха от пресцентъра на полицията. Работата по случая е започната след приет сигнал, че в частен имот в село Боян се провеждат боеве с кучета. Адресът бил наблюдаван известно време от униформени.

В къща на 26-годишен мъж от селото полицейски служители намерили и извели четири кучета със следи от наранявания.  Имотът, който се намира на ул. „Китка“ в село Боян, бил претърсен вчера около 07:30 часа сутринта. В пристройки към жилището на 26-годишния местен жител са намерени три кучета порода питбул и едно порода американски булдог. Всички били с белези от наранявания. Изяснено било, че кучетата са отглеждани, тренирани и  използвани за участие на организирани боеве с животни.

В хода на проверката последвал оглед в сградата на бивше училище в село Габрица. Там е намерено още едно куче порода питбул. Всички животни са иззети и са настанени в кучешкия приют в град Шумен.

Задържан за срок до 24 часа е 26-годишният мъж от село Боян, в чиито имот са намерени животните.

Случаят е докладван на Районна прокуратура в Шумен. Работата по образуваното производство за извършено престъпление по чл. 325 А от НК продължава под надзор на наблюдаващия прокурор.

ШУМ.БГ