1 800 000 лв. без ДДС е готова да задели община Шумен за зимно почистване и поддържане на улиците в града, в кварталите, в селата, както и за и за 142 км. общинска пътна мрежа през следващите три години. Това означава по 600 000 лв. на години, което е повече от даваните досега средства.  

За сравнение, в предходния 3-годишен период, за който бяха сключени договорите с фирмите за зимно поддържане, общината бе определила обща цена от 1,333 млн. лв. без ДДС, или по 444 хил. лв. годишно. За малките улици в Шумен бяха предвидени 200 хил. лв. годишно, за общинската пътна мрежа - 203 хил. лв., а за селата – 42 хил. лв.

Обявената настояща поръчка за избор на фирми, които да чистят през зимата, също е разделена на три позиции. За почистване, лугиране и други дейности по зимно поддържане в града и кварталите администрацията слага таван от 800 000 лв. без  ДДС за трите години. Същата сума е определена за почистване на общинската пътна мрежа. Парите, които са отделение за поддържане на улиците по селата са 200 000 лв. за целия срок.

При представянето на ценовото си предложение  участниците трябва да посочват единична цена в лева без ДДС. Плащането към фирмите, които ще чистят през зимата ще става след извършена дейност, а парите ще са от общинския бюджет и от предоставяните целеви средства от държавата.

ШУМ.БГ