Когато професионалният спорт спре, е време за... виртуален спорт. Това е решението на Формула 1, след като началото на сезона беше отложено заради пандемията от коронавирус.

Формула 1 обяви, че виртуални Гран при сесии ще заместят реалните състезания. Заради разпространението на вируса първите седем старта за годината са отложени или отменени.

Състезанията от сериите F1 Esports Virtual Grand Prix ще са в уикендите в следващите два месеца, в които трябваше да има стартове.

Виртуалният сезон ще започне тази неделя 22 март с Гран при на Бахрейн. В него ще се впуснат пилоти от Формула 1 и местни звезди, но участниците няма да са на едно място.

Състезанието ще бъде излъчвано на живо онлайн в каналите на Формула 1 във "Фейсбук" и "Ютюб" от 22.00 часа българско време. Надпреварата ще се състои от 28 обиколки или половината от действителното състезание в Бахрейн.

Настройките на играта F1 2019 PC ще бъдат еднакви за всички участници. Пилотите няма да получават точки, няма да има и генерално класиране. Макс Верстапен и Ландо Норис вече участваха в такива състезания.

Дневник