Онлайн тренировки с по-малките си състезатели започна сенсей Даниел Димитров от СК „Киокушин“. Всяко едно от децата се намира в своя дом, а чрез връзка по скайп Даниел Димитров им задава упражненията, които трябва да направят.

„Това е нашето решение да поддържаме форма по време на изолацията. Става въпрос за обща физическа подготовка, която правим в група, но без контакт. В техническо отношение ще напредваме, когато отмине епидемията. Регистрацията се прави по скайп, влизаме в групата и започваме тренировките. Не съм го измислил аз, но това е вариант за спортуване в сегашната ситуация. Децата са си в къщи, треньорът също, комуникацията е онлайн. Това е нещо, което се прави в Литва, Полша, Румъния, има и в България“, каза Даниел Димитров.

Другото интересно в дистанционните занимания по карате е уредите, които използват състезателите за упражненията. „Не всеки разполага с необходимото оборудване и затова експериментираме – който няма гирички, може да ползва бутилки с вода, вместо диск от щанги могат да се ползват три бутилки от литър и половина с вода облепени с тиксо и други. На децата са дадени примерни модели кое могат да приспособят за уреди и всеки използва това, с което разполага“, каза още Даниел Димитров.

Според него засега тренировките са успешни. Те продължават малко повече от час, с включени почивки между отделните натоварвания и упражнения. „На моменти интернет връзките прекъсват, но това не пречи. Децата се радват, че могат да тренират“, заключи Димитров.

ШУМ.БГ