Двама пияни шофьори направиха безславни опити да преминат през полицейски КПП-та, а жена се пробва дори с кола без номера. За куриозните случаи съобщи днес пресцентърът на шуменската полиция.

В 23,40 часа в петък на контролно-пропускатения пункт на ул. “Софийско шосе“ до хиподрума за проверка бил спрян Фолксваген Голф с шуменска регистрация. 45-годишният мъж зад волана се надявал униформените да не разберат, че е пил. Той обаче лъхал силно на алкохол и веднага му дали "да надуе" дрегера. Машината показала 1,22 промила алкохол в издишания въздух, след което пияният бил отведен да спи в Районното.   

На същото КПП бил хванат да кара пил и жител на село Царев брод. В събота около 18,40 часа бил спрян бус Форд Транзит. 32-годишният мъж зад волана бил изпробван с дрегер, който отчел 1,30 промила алкохол. Той дал кръвна проба за анализ, но също бил отведен да си почине в ареста.

По-интересна е историята на 50-годишната шуменка, което в рамките на 24 часа получи две досъдебни производства.

Вчера малко преди 4,30 часа сутринта тя била хваната да кара пияна своето Пежо 206 в Индустриалната зона в на града. Тестът с дрегер отчел 1,76 промила, жената била отведена в ареста, а номерата на колата били свалени. В ранния следобед я освободили от полицията. Първото, което направила, било да отиде при колата си и да я подкара, въпреки, че е с прекратена регистрация. Около 15,00 часа Пежото със свалени номера се появило пред КПП-то на булевард „Ришки проход“ и за изненада на полицаите жената казала, че иска да излезе от града. Полицаите не било особено благосклонни и не само, че не я пуснали, но й образували второ досъдебно производство - за управление на превозно средство с прекратена регистрация.

През изминалите три денонощия за различни нарушения служителите от Областната дирекция на МВР са съставили общо 28 акта и 54 глоби с фиш, добавиха от пресцентъра на полицията.

ШУМ.БГ