Шампионът на Нидерландия "Аякс" прекрати договора на Абделак Нури, който наскоро излезе от тежката кома, в която беше в продължение на 2 години и 9 месеца. През този период тимът от Амстердам плащаше заплатата на футболиста, въпреки че той не играеше за клуба.

Сега договорът е формално прекратен, като според клауза той щеше да се поднови автоматично на 1 юли, съобщава "Де Телеграаф". Според информацията представители на клуба са в контакт със семейството на Нури в търсене на варианти за подпомагане.

През юли 2017 г. Нури колабира по време на мача от предсезонната подготовка на "Аякс" с "Вердер" (Бремен). Тогава играчът получи сърдечна аритмия, а по-късно резултатите показаха, че има трайни мозъчни увреждания, като тимът от Амстердам обяви като "неадекватни" взетите мерки на терена.

Преди седмица Абдерахим, братът на Нури, обяви че той се е събудил и вече комуникира с мимики с близките си. Нури е преместен в специално адаптирана за нуждите му стая в своя дом, като все още е зависим от медицински грижи.

Той е продукт на школата на "Аякс", като дебютира за гранда през 2015 г. Халфът, който на 2 април ще навърши 23 години, беше считан за един от най-големите таланти на клуба. Нури е преминал през всички юношески формации на Нидерландия.

Дневник