„Остани у дома, играй тенис“ (Stay Home Play Tennis) – това предизвикателство отправят към малки и по-големи треньорите от тенис клуб „Шуменец“  Богомил Радославов и Никола Николов.

Двамата треньори ще записват клипове с различни упражнения, които могат да се правят у дома. Видеата ще бъдат качвани на фейсбук страницата на клуба и в  You Tube. Началото вече е поставено, а новите клипове с упражнения ще бъдат публикувани всеки ден между 17,00 и 18,00 часа.

„Децата учат онлайн от домовете си, но със спортуването е по-трудно. Има варианти и ние ще предложим такива, за да могат да спортуват в домашни условия. Упражненията, които ще предложим са за всички, които искат да се запознаят с тениса, на само за спортистите от нашия клуб. Тренировките ще са без ракети и топки, защото не всеки разполага с тях, но сме подготвили изненади, като например как топката се замества с балон. Упражненията ще са за координация, бързина, баланс – качества, които трябва да има всеки тенисист“, каза за ШУМ.БГ Богомил Радославов.

Той допълни, че упражненията, които ще се показват се използват в тренировките на корта, а сега са модифицирани за домашни условия. Подходящи са, както за деца от 4 годишна възраст, така и за техните родители. „Правете ги заедно и се забавлявайте. Сега е момента да създадете една добра основа за тенис в домашни условия“, допълниха от тенис клуб „Шуменец“.

ШУМ.БГ