УЕФА е призовала всички национални футболни федерации вътрешните първенства да бъдат завършени, когато е възможно. От организацията са изпратили писмо до всяка федерация, в съобщава "Скай спортс". В текста се призовава за обединение.

Всички вътрешни първенства в Европа - с изключение на това в Беларус, са спрени заради разпространението на коронавируса.

От УЕФА посочват, че е от огромно значение резултатите в шампионатите да бъдат определяни на терена. "Като отговорни лидери на нашия спорт, това е което трябва да осигурим, докато съществува и последната възможност", гласи писмото на европейския футболен съюз. От организацията са готови първенствата да се подновят дори през юли.

"Уверени сме, че футболът може да започне отново в идните месеци при условия, които ще бъдат определени от публичните власти, и вярваме, че всяко решение за прекратяване на вътрешните първенства на този етап ще е преждевременно и необосновано", допълват от УЕФА.

Преди ден Белгия прекрати сезона и убедителният водач "Брюж" стана шампион.

В България някои клубове поискаха обявяване на сезона за приключил, но темата беше оставена отворена. БФС и професионалната лига дори заявиха, че работят по варианти за продължаване на мачовете.

Дневник