За всеки шампион награждаването е момент, изпълнен с вълнение и радост, зад който стои много труд и часове в тренировки. Състезателите в алпийските ски обаче трябва да изпитат това чувство в усамотение, като заради пандемията от коронавирус италианката Фередира Бриньоне получи трофеите си... по пощата.

Шампионката при жените се сдоби с големия кристален глобус, който тежи 9 килограма, и малките глобуси в гигантския слалом и комбинацията. Пратката е била доставена до дома на родителите на Бриньоне, като тя е разбрала за пристигането й от брат си.

"Брат ми ми прати снимка с трофеите и написа: "Тези неща твои ли са? Ти ли ги поръча", заяви Бриньоне в интервю за АП.

В момента италианката се е изолирала в дома си в планинското градче Вале д'Аоста, което не посещава в голяма част от годината заради честите пътувания, свързани с подготовка и състезания.

След предсрочното прекратяване на сезона от Международната федерация по ски обявиха, че ще разпределят отличията и ще организират церемония в чест на шампионите, когато ситуацията около коронавируса се нормализира.

"Колкото по-рано стане, толкова по-добре. Ако се случи в края на годината, тогава ще си фокусиран върху следващия сезон, така че мисля, че ще е твърде късно. Но пак е по-добре от нищо", допълни Бриньоне.

29-годишната състезателка е първата италианка, която триумфира в Световната купа. Бриньоне свали от трона американката Микаела Шифрин, след като последните три кръга от сезона бяха отменени.

Дневник