Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че всеки футболен клуб, който тренира по време на извънредното положение в страната, подлежи на санкции съгласно приетите правила и забрани.

"Не съм чул за футболни отбори, които тренират. Ако има такива, съответно РЗИ-тата трябва да ги накажат, глобят, както всички останали хора в България", каза Борисов по време на брифинга на националния щаб след въпрос на журналисти.

Заниманията на клубовете са забранени, като в понеделник експертна група към Българския футболен съюз реши футболното първенство да бъде подновено три седмици, след като щабът позволи започването на тренировки на отборите.

Пръв темата отвори футболистът на "Локомотив" (Пловдив) Лукас Масоеро, който заяви в интервю за Ovación 90, че тимът е подновил тренировки. Впоследствие Районната здравна инспекция в Пловдив се самосезира и забрани на клуба да провежда групови занимания по време на извънредното положение.

В отговор собственикът на "Локомотив" Христо Крушарски призова на футболистите да се разреши да тренират. "Те са с лабилна психика и ако не тренират, накрая ще ги пращаме на 4-ти километър", каза Крушарски.

Във вторник треньорът на ЦСКА Милош Крушчич беше заснет да води тренировка с играчи на базата на клуба в Панчарево.

Дневник