Наркотични вещества откриха полициите в четирима души при извършени проверки през уикенда в Шумен. Образувани са три досъдебни производства, съобщиха от пресцентъра на полицията.

При първия случай в полицейското управление са задържани 20-годишен мъж и 19-годишна жена от Шумен. Те били проверени на 11 април около 19:30 часа на бул. “Велики Преслав“ .  При направения личен обиск в мъжа била намерена угарка от саморъчно свита цигара и около 3 грама зеленикава суха маса, свита на две в станиол и фолио. В 19-годишната е намерено полиетиленово пликче с около грам суха тревна маса. По техни данни веществата са „чай за пушене“. Те са иззети и ще бъдат изследвани в лаборатория.

Около 00:20 часа на 12 април на кръстовище между улиците „Кирил и Методий“ и „Васил Друмев“ полицейски служители извършили проверка на 19-годишен от село Капитан Петко. При извършен личен обиск в него било намерено пликче с около един грам суха тревна маса, за която младежът твърдял, че е „чай за пушене“. Веществото е иззето и ще бъде изследвано лабораторно.

Десет минути по-късно на ул. “Отец Паисий“ в Шумен за проверка бил спрян 25-годишен шуменец. В него било намерено хартиено пликче с около един грам суха тревна маса, която по данните му е „чай за пушене“. Предстои съдържанието и на това вещество да бъде изследвано.

ШУМ.БГ