Организаторите на олимпийските игри в Токио не разполагат с план Б, ако се налага ново отлагане. Това обяви говорителят на организационния комитет Маса Такая. Според него в момента домакините работят единствено по план игрите да се проведат между 23 юли и 8 август 2021 г.

Олимпиадата беше отложена заради пандемията от коронавируса COVID-19. По този начин за пръв път след Втората световна война най-големият спортен форум няма да се състои по план.

"Работим в посока на нашата нова цел, нямаме резервен план. Всичко, което мога да кажа засега, е, че новите дати на олимпиадата и параолимпиадата тъкмо бяха приети. В това отношение организационният комитет на Токио 2020 и всички засегнати страни сега дават най-доброто от себе си, за да проведат игрите следващото лято", коментира Такая.

Японският премиер Шиндзо Абе е провел телефонен разговор с президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, в който двамата отново са обсъдили действията си в следващите 12 месеца.

Според Бах Япония няма готовност за ново отлагане.

"Японските организатори и премиерът Абе, с когото говорих, няма да могат да се справят с отлагане отвъд лятото на 2021 г.", каза Бах пред вестник "Ди велт".

Дневник