Носителят на три от титлите в професионалния бокс Антъни Джошуа хвърли ръкавицата към Тайсън Фюри. Той предизвика сънародника си за организиране на мач за излъчване на абсолютен световен шампион.

Джошуа държи поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и на Световната боксова организация (WBO), докато Фюри е носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC).

Джошуа вече има уговорен двубой с Кубрат Пулев, който е претендент на IBF. Мачът трябваше да е на 20 юни в Лондон, но заради пандемията беше отложен, като се споменава 25 юли. Фюри има трети мач с Дионтей Уайлдър, но и тази среща беше отложена.

В интервю за "Скай спортс" Джошуа даде да се разбере, че предпочита да стигне директно до мач с Фюри. "За да се докажа като №1, трябва да се бия с Тайсън Фюри, а той трябва да се бие с Антъни Джошуа".

"Би било прекрасно да кажа на Пулев: "Мисля, че е по-добре да отстъпиш засега", а на Уайлдър: "Имаме по-голяма риба за пържене", каза Джошуа. По думите му мачът за излъчване на абсолютен световен шампион трябва да се състои, "защото никога повече няма да има подобен случай".

За такъв развой заговори и мениджърът му Еди Хърн, като акцентира, че едва ли отново ще има момент, в който двама англичани ще държат титлите. Пулев и Уайлдър обаче не гледат с добро око на подобен вариант.

Дневник