СКА се раздели с един от основните си футболисти - защитника Раул Албентоса. От клуба обявиха, че испанецът "е проявил разбиране" и договорът му е прекратен по взаимно съгласие в момент, в който сезонът в Първа лига е спрян заради извънредното положение в страната.

"При така стеклите се обстоятелства с прекратяването на шампионата футболистът прояви разбиране и коректно се разбра с ръководството да се прибере в родината си", посочват червените в сайта си.

Албентоса дойде на "Българска армия" след започването на сезона, но бързо си спечели място в основния състав. Той дебютира във важния мач срещу "Осиек" в Хърватия, в който ЦСКА успя да отстрани съперника си в Лига Европа след дузпи.

Испанският бранител отбеляза два гола в 15 мача като титуляр в Първа лига. Той се разписа и за 2:2 срещу "Левски" през есента. В края на зимната подготовка Албентоса се контузи и пропусна мачовете през пролетта.

"Благодарим на Раул за всичко, което даде за ЦСКА. Макар и само за няколко месеца, той бързо спечели симпатиите на всички фенове и уважението на съотборниците си със своята всеотдайна игра и страст на терена. Изключителен професионалист и личност, от който младите момчета в отбора научиха много. Разделяме се като приятели и той винаги е добре дошъл отново при нас. Пожелаваме му успех занапред", заявиха от клуба.

В момента не се знае дали и кога сезонът ще може да бъде довършен.

Дневник