Пари Сен Жермен" е шампион на Франция за сезон 2019-20. Решението дойде, след като във вторник правителството забрани провеждането на всякакви спортни събития до септември.

Титлата е трета поредна и общо седма в последните осем години за ПСЖ. Десет кръга преди края парижани имаха преднина от 12 точки пред втория "Олимпик" (Марсилия) и тимът на Томас Тухел беше с мач по-малко.

Участниците в евротурнирите ще бъдат определени спрямо класирането, като "Амиен" и "Тулуза" изпадат, а "Лориен" и "Ланс" се изкачват от второто ниво.

От ПСЖ посветиха титлата на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

"Разбираме, уважаваме и подкрепяме решенията, взети от френското правителство за прекратяване на първенството. Здравето, както правителството винаги е казвало, трябва да бъде приоритет. В тези трудни времена се надявам, че този трофей ще донесе малко щастие и надежда на всички наши привърженици", каза собственикът на ПСЖ Насер ал Хелайфи.

Футболната федерация се надяваше мачовете от сезона да се изиграят между 17 юни и 25 юли, но ограничението на правителството важи дори и за състезания пред празни трибуни.

В Нидерландия първи прекратиха първенството заради пандемията, а резултатите бяха анулирани, без да бъде обявен шампион за сезона.

Дневник