Когато мачовете в Европа се завърнат, ще е пред празни трибуни. Но какво е футболът без запалянковците? Наред с големите организационни предизвикателства, в испанската Ла Лига търсят отговори и на този въпрос.

От лигата обмислят да позволят озвучаване на стадиона, като идеята е да се създаде атмосфера, подобаваща на футболна среща. По този начин със записана подкрепа на привържениците би се позволило на отбора домакин да усеща поне частично преимуществото на своя стадион.

От друга страна, озвучаването би предотвратило възможността телевизионните зрители да чуват подвикванията и разговорите между играчите на терена.

Идеите на Ла Лига стигат по-далеч, като се мисли и за визуалната част. Разглежда се ход, чрез който графично да се имитира публика на трибуните с цветовете на отбора домакин, за да се избегне гледката на празен стадион. Възможно е и да се поставят огромни пана, на които да излиза статистика от мача.

Надеждите на Ла Лига са, че мачовете ще бъдат подновени през юни, което дава време на ръководството да обмисли и развие идеите си.

Дневник