Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) обсъжда различни варианти за подновяване на сезон 2020 в условията на пандемията от коронавирус. Професионалният тенис беше спрян на 13 март и редица турнири бяха отменени, сред които и "Уимбълдън". Президентът на АТП Андреа Гауденци обаче е оптимист, че мачове през 2020 г. ще има.

Според него призивите за отмяна на всички турнири са прибързани. За момента всички надпревари до края на юни са отложени.

"Би било неразумно да обяви, че сезонът няма да се поднови. Никой не знае какво ще се случи, но ние искаме да продължим да мислим позитивно. Има някои опции, които трябва да се вземат предвид като игра пред празни трибуни или как ще се справим с ограниченията за пътуване. За момента обаче това са просто едни хипотези", коментира Гауденци пред "Ройтерс".

По думите на италианеца АТП си е поставил времеви рамки, в които да вземе решения за турнирите през юли и август.

"Поставихме си срок до 15 май да решим за турнирите през юли след "Уимбълдън" и 1 юни за надпреварите през август", добави Гауденци. "Решението ни е да преценяваме между шест и осем седмици напред. Друго би било глупаво".

Според президента на АТП най-голямото предизвикателство ще бъде свързано с пътуването на играчите и провеждането на турнири в страни, които са на различна фаза в борбата с COVID-19.

Дневник