Васил Божков ще даде акциите на "Левски" на баскетболния треньор Константин Папазов. Това обяви наставникът на баскетболния тим на сините, като е получил уверение от бизнесмена и приближения до него Георги Попов, който държи близо 87% от клуба.

"Голямата новина е , че господин Божков и господин Попов няма да фалират "Левски". Ще бъдат изпратени акциите и няма да възпрепятстват по никакъв начин оцеляването на "Левски", обяви Папазов в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Папазов благодари на двамата "от името на всички, които обичат "Левски". В началото на седмицата той изрази желание да стане приносител на акциите след разговор с Божков.

"Господин Божков е безспорно най-добрият от тези, които са управлявали", добави баскетболният треньор.

Папазов нарече себе си "лост за оцеляването на "Левски".

"Аз съм човекът с най-продължително участие в управлението на българския спорт. "Левски" ще го има и ще бъде първият клуб с нов начин на финансиране и нов начин на управление", каза Папазов.

"Това е тема на следващ разговор", каза Папазов на въпрос кой ще осигурява издръжката на клуба. "Това е моя отговорност".

Бизнесменът с интереси в хазарта е извън България от края на януари. Той има повдигнати 11 обвинения от прокуратурата, сред които за ръководене на организирана престъпна група, убийства и изнасилвания. Според властите Божков се укрива, а по думите му "никой не го е търсил", като е заминал за Дубай по работа.

През седмицата Божков обвини премиера Бойко Борисов за унищоженето на "Левски", малко след като беше наречен от него "бивш собственик".

Дневник