Отборът на „Шумен 98“ завърши сезон 2019/2020 на пето място в А група при жените. Това стана факт, след като УС на Българската федерация по хандбал взе решение да прекрати първенствата в А и Б групите при мъжете и жените.

Последният мач, който изигра „Шумен 98“ бе на 22 февруари, когато записа загуба при домакинството си на „Свиленград“. В оставащите два кръга до края на редовния сезон шуменските хандбалистки се бяха амбицирани да играят на предела на силите си, за да успеят да попаднат във финалната четворка и имаха шанс за това. Целите остават за следващия сезон.

С решението си за прекратяване на първенствата федерацията приема за крайно класирането  до момента на прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение.

Така при дамите за трета поредна година златото е за тима на „Бъки“ (Габрово), който, както и през 2019-та, печели дубъл – титла и купа на страната. Подгласник на шампиона е отборът на „Етър 64“ (Велико Търново), а бронза, за пръв път в историята на клуба, отива при ОФК „Поморие“.

При мъжете „Локомотив“ Варна за четвърти пореден път, и общо 12-ти в клубната история, печели шампионската титла. Вицешампион е отборът на „Пирин 64“ (Гоце Делчев), а бронзовите медали са за състава на „Осъм“ (Ловеч).

От БФХ съобщиха, че при подрастващите, с оглед на динамично променящата се ситуация с Ковид-19, се отлага вземането на окончателно решение относно прекратяването или доиграването на финали на първенствата. Очакват се допълнителни разпоредби от страна на ММС.

От хандбалната централа допълниха още, че на този етап организирани състезания под шапката на федерацията не се предвиждат до края на месец август или началото на септември за, когато се планира да се проведе ДП по плажен хандбал.
 
ШУМ.БГ