Неправоспособен и солидно почерпен с алкохол шофьор предизвика катастрофа в село Тушовица, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Произшествието станало около  22 часа на 30 май. 39-годишен жител на Тушовица бил зад волана на лек автомобил Опел Астра. Водачът карал по улица „Никола Вапцаров“ и се блъснал в паркиран на улицата автомобил. Пристигналият на място полицейски екип установил, че шофьорът е неправоспособен. Бил във видимо нетрезво състояние. Тестът с дрегер отчел 2,42 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

През почивните дни полицаите установиха още един водач, седнал зад волана почерпен с алкохол. На 30 май около 21:25 часа на улица “Георги Димитров“ в село Мараш за проверка бил спрян водач на лек автомобил Нисан Примера с шуменска регистрация. Зад волана бил 21-годишен, който лъхал на алкохол.  

Тестван бил с дрегер, който отчел 1,72 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, след това бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление  Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ