Около 50 шуменци откликнаха на поканата на кмета на Шумен Любомир Христов за обществено обсъждане на предложението за затваряне на пътя от Комплекс "Създатели на българската държава до Стария град за автомобили. 

Дебатът в зала "Проф. Венета Вичева" продължи час и половина, но в крайна сметка не доведе до еднозначно и приемливо за всички решение. Мненията "за" и "против" затварянето се разделиха почти по равно, като двете страни изказаха своите аргументи.    

Общо бе становището, че трябва да се потърси приемлив и за автомобилистите, и за пешеходците вариант. В края на дебата кметът не се ангажира със становище. "Преди да предложа вариант, ще взема под внимание всички ваши изказвания и мнения", каза той. 

Припомняме, че идеята за затваряне на отсечката дойде от 13 спортни клуба и Туристическо дружество "Мадарски конник". Те настояват мястото да стане пешеходна и вело зона, където да се практикуват колоездене, туризъм, бягане, а децата да могат спокойно да тренират, без родителите им да се притесняват от преминаващите коли и мотори. 

ШУМ.БГ