Висшата лига продължава да работи усилено за завръщането си в променената действителност. От лигата разглеждат всички гледни точки, за да успеят да съхранят възможно най-добре продукта си в условията на трудностите, предизвикани от пандемията от коронавируса.


Едно от предизвикателствата е свързано с това, че при подновяването на сезона в средата на месеца мачовете ще са пред празни трибуни. За целта Висшата лига обмисля радостта на феновете след гол да бъде показвана на големи екрани, пише "Атлетик". Идеята по този начин е да се създаде усещане за футболна атмосфера.

Привърженици, които гледат мача от домовете си, ще бъдат показвани на екраните в подходящи моменти, сочи информацията. Предложението е било посрещнато с одобрение сред ръководството на Висшата лига в четвъртък.

Подобен подход вече беше въведен в датската Суперлига. Там "АГФ Орхус" "допусна" на стадиона около 10 000 зрители на мача с "Рандерс" чрез видеостени, разположени над рекламните пана. На тях чрез системата за видеоразговори Zoom бяха отворени 556 срещи с по 18 души във всяка.

Наскоро се появи информация, че клубовете от Висшата лига ще обсъдят възможността за телевизионно излъчване с добавен шум от запалянковци. Обществената телевизия във Великобритания Би Би Си ще излъчи четири мача при подновяването на сезона.

Дневник