Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че няма нищо лошо в това, празненствата при евентуална титла на червените да се отложат до момента, когато мерките за масови събирания бъдат облекчени.

Клубът е на прага на първа титла във Висшата лига от 30 години насам. Първенството ще бъде подновено на 17 юни, като мърсисайдци се нуждаят от две победи в деветте си мача, за да си гарантират първото място.

"Това, че не може да празнувате по начина, по който сте мечтали, не е приятно и напълно го разбирам. Чувствам се по същия начин. Не е идеално да празнуваш сам на стадиона и после да караш до вкъщи", каза Клоп пред "Скай Германия".

Според германския специалист ще дойде ден, в който животът ще се нормализира, и тогава всички, които обичат "Ливърпул", ще получат възможност да празнуват.

"Ако този момент е по време на 12-ия или 13-ия мач от следващия сезон и искаме да празнуваме - кой ще го спре? Все още ще притежаваме трофея и можем да обикаляме из града с автобуса. Ако някои хора ни помислят за напълно луди, честно казано, не ми пука. Може ли това празненство да бъде специално? Без съмнение. По-различно е, но различното понякога е абсолютно нормално", допълни Клоп.

Дневник