Тази сутрин Стефан Иванов и 16-годишният му син Максим започнаха опита си да прекосят сами с лодка Атлантическия океан. Двамата отплаваха от португалския град Портимао, като целта им е да стигнат бреговете на Бразилия.

Предизвикателството с дължина 6000 км е обвързано с каузата "Да! За живот!" и цели да насочи вниманието към важността на донорството.

В интервю за "Дневник" Стефан Иванов заяви, че очаква опита да отнеме от 60 до 90 дни. Идеята е лодката, която са направили сами за година и половина, да бъде в постоянно движение. Двамата ще се редуват в гребането, сменяйки се през два часа.

Те ще имат храна за 70 дни, а за пиене ще филтрират солена вода от океана с помощта на специална машина.

"Нека всеки да намери своя Еверест. Името на лодката е Neverest, което за нас означава да не си почиваш, докато не се качиш на своя Еверест и посланието ми е човек да открие нещо ново. Няма нужда да е нещо страшно или невъзможно, просто да е нещо трудно. Например, да научиш чужд език или да се научиш да свириш на китара. Когато постигнеш нещо трудно, с него идва удовлетворението", каза Стефан Иванов преди отплаването.

Дневник