Огромна колона от чакащи да преминат в Румъния през "Дунав мост" товарни автомобили се е образувала в района на Русе, съобщи "Нова телевизия". Сутринта тя е била дълга 15 километра, като са били заети всички ленти на пътя към пункта.

Така се е създал проблем за работещите в промишлената зона на града, които не са могли да стигнат навреме до работните си места. По-късно през деня е била въведена организация, така че поне една лента да може да се ползва от транзитно преминаващите. Допълнително, както и вчера, товарни автомобили се спират за изчакване още в района на Бяла.

Причината за колоните е ниската пропускателна способност на "Дунав мост" и фактът, че транзитно преминаващият трафик не може да ползват пунктовете при Никопол, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Освен "Дунав мост" влизането в Румъния е възможно само през ГКПП Видин - Калафат. Заради затварянето на главен път Е-79 между Ботевград и Мездра, и пренасочването на движението по доста по-бавни и натоварени заобиколни маршрути, много шофьори са предпочели да влязат в Румъния през "Дунав мост", а не през "Дунав мост" 2.

Дневник