След скандала с аудиозаписа и снимките около премиера Бойко Борисов малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" обяви, че формацията е заставала не зад хора, а зад управленска програма. Парламентарната група на ДПС отказа коментар.

На въпрос дали "Обединените патриоти" биха застанали зад премиера Бойко Борисов, както направиха депутати и министри от ГЕРБ на извънредния брифинг в сряда, съпредседателя на групата Искрен Веселинов коментира пред "Нова телевизия": "Ние си заставаме зад управленската програма и се надяваме тя да се изпълнява. Не заставаме персонално зад никого." Според него това е поредната компроматна атака срещу ГЕРБ и нейния лидер, но снимката на спящия премиер показвала, че има или пробив в най-близкото му обкръжение, или недобре свършена работа на НСО. Той допусна фотомонтаж, тъй като никой не си държи пари в нощното шкафче.

Пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Бойко Борисов е предал доброволно управлението на България на задкулисието и следователно е част от всичко това. Тя отбеляза, че БСП не се припознава сред партиите, които използват компромати.

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки политиката е ударила дъното, а средата е болна. "Всичко се прави нарочно, за да се отврати българският народ от изборите. Да се спре с гнусната компроматна война", каза той в парламента.

От парламентарната група на ДПС обявиха, че няма да коментират скандала.

От СДС призоваха институциите да стигнат докрай, за да научи обществото дали са фалшиви снимките и записът.

Дневник