12 са пациентите с доказана COVID-19 инфекция, които се лекуват в МБАЛ – Шумен. 11 от тях са настанени в Инфекциозно отделение. Един е в крайно тежко общо състояние, на изкуствена белодробна вентилация в ОАИЛ, съобщиха от болничното заведение.

През почивните дни в „МБАЛ – Шумен" АД е приет един пациент с доказана SARS CoV 2 инфекция.

Починал е един от лекуващите се в болницата, който е бил с доказана SARS CoV 2 инфекция в ОАИЛ. Касае се за мъж на 58 години, с придружаващи заболявания на дихателната и на сърдечно-съдовата система. Той е починал на 20 юни, като 24 часа преди това е бил  поставен на изкуствена белодробна вентилация.

На 21 юни болницата са напуснали по собствено желание семейство възрастни пациенти, които са били на лечение в Инфекциозно отделение. На същите е предписано лечение за дома и е уведомена РЗИ – Шумен за издаване на предписание за поставяне под карантина.

От МБАЛ допълниха, че основна задача, която стои пред заведението е да се предпазят служителите и пациентите от вътреболнично заразяване и хоспитализираните да получават качествено лечение.

„Шуменският" вирус нито е отслабнал, нито е намаляла неговата вирулентност, предупреждават от лечебното заведение и призовават всички за разумни действия и предпазване от заразяване.

ШУМ.БГ