Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че е впечатлен от страхотния сезон, който футболистите му правят. Червените са близо до първа титла във Висшата лига от 30 години, а според германския специалист преднината от 20 точки спрямо миналогодишния шампион "Манчестър сити" е "немислима".

"Ако гледате мача на "Сити" (победата с 5:0 над "Бърнли"), единственият въпрос, който си задавам, е: "Как е възможно някой да има 20 точки повече от тях". Как е възможно това? Не разбирам, честно казано. Имаше толкова много трудни мачове и моменти, но момчетата намериха решение в точния момент", каза Клоп преди домакинството на "Кристъл палас".

Мачът е тази вечер от 22.15 ч., като "орлите" са последният отбор, който е побеждавал "Ливърпул" на "Анфийлд". Това се случи през април 2017 г., като оттогава мърсисайдци са непобедени в 55 поредни мача у дома.

Червените може да направят решителна крачка към титлата. Спечелването на трофея още този кръг минава през успех за "Ливърпул", а "Манчестър сити" не бива да печели двубоя си с "Челси" в четвъртък.

Клоп обясни, че отборът му няма да съсредоточи вниманието си да чака грешка на "гражданите".

"От една страна, разбирам, че винаги говорим за това, кога можем да спечелим титлата, но от друга страна, единственият начин, за да го направим, е да печелим мачове. Не искаме да седим и да чакаме, докато "Сити" загуби. Честно казано, от видяното не изглежда, че те биха могли да загубят мач. Искам да играем футбол и да печелим", допълни Клоп.

Дневник