"Ливърпул" докосва титлата във Висшата лига след зрелищен мач на стадион "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп постигна първата си победа след подновяването на първенството, като стигнаха до успех с 4:0 срещу "Кристъл палас".

Головете за червените отбелязаха Трент Александър-Арнолд, Мохамед Салах, Фабиньо и Садио Мане.

С успеха си "Ливърпул" вече е непобеден в 56 поредни мача у дома във Висшата лига. Последната загуба на тима на "Анфийлд" дойде именно срещу "Кристъл палас" през април 2017 г.

Мърсисайдци вече имат 86 точки, като могат да станат шампиони седем кръга преди края, ако "Манчестър сити" не успее да спечели мача си с "Челси" в четвъртък.

В началото грешка в отбраната на "Кристъл палас" можеше да доведе до гол за "Ливърпул", но Джорджиньо Вайналдум не се ориентира добре в ситуацията и стреля неточно отблизо.

В 21-ата минута Върджил ван Дайк беше фаулиран пред наказателно поле. Зад топката застана Арнолд, който се разписа с красив удар. Натискът на "Ливърпул" продължи и малко по-късно изстрел на Джордън Хендерсън се отби в гредата.

В заключителните минути на първата част Фабиньо изведе Салах зад защитата на гостите. Египтянинът се откъсна и хладнокръвно вкара топката във вратата.

В началото на втората част Фабиньо ознаменува добра си игра с красив гол отдалеч. Мане също се разписа след бърза контраатака и страхотно подаване от Салах.

Дневник