Посланикът на САЩ Херо Мустафа заяви, че успешните антикорупционни усилия са възможни само при непрекъснати съвместни усилия на правителството, гражданското общество, съдебната система и частния сектор.

Днес тя се срещна с директора на неправителствената организация "Антикорупционен фонд" Бойко Станкушев и правният експерт във фонда Атанас Славов. Фондът публикува миналата седмица първа част от разследването "Осемте джуджета", показващо схема за отнемане на бизнес с участието на бившия следовател, а сега адвокат Петьо Петров по прякор Еврото, спецпрокуратурата, политици. Утре предстои да бъде представена втората част. "Осемте джуджета" е името на заведението, в което според свидетелствата на собственика на асансьорния завод "Изамет" Илия Златанов са провеждани договарянията за отнемане на бизнеса му.

"Ние приветстваме независимото разследване и всякакви други достоверни действия, насочени към разкриване на корупционни практики, които разрушават обществения договор и подкопават демокрацията. Уважението към продемократичните инициативи на гражданското общество е белег на истинска обществена цялост, политически неутралитет и съдебна независимост", се казва в изявление на Мустафа във "Фейсбук" след срещата с представителите на фонда.

Дневник