Четири тима, замесени в битката за топ 4, се събраха в три точки само шест кръга преди края на сезона във Висшата лига. В сряда вечер третият и четвъртият в таблицата "Лестър" и "Челси" загубиха своите мачове, а това позволи на преследвачите "Манчестър юнайтед" и "Уулвърхемптън" да намалят разликата.

Сините загубиха с 2:3 лондонското дерби с "Уест хем". Тимът на Франк Лампард не успя да използва предимството си, допускайки три гола от едва четири точни удара на "чуковете". Уилиан откри за "Челси" в 42-ата минута, преди "Уест хем" да обърне с попадения на Томас Сучек (45-а) и Михаил Антонио (51-а).

Уилиан се разписа втори път в 72-ата, но минута преди края резервата Андрий Ярмоленко донесе победата на "чуковете".

Също като гост "Лестър" отстъпи на "Евертън" с 1:2. "Карамелите" поведоха с 2:0 до 16-ата минута с попадения на Ричарлисон и Гилфи Сигурдсон, а "лисиците" намалиха в 51-ата чрез Келечи Ихеначо.

След 32 кръга "Лестър" е трети в класирането с 55 точки, а "Челси" е с една по-малко, заемащ място в зона Шампионска лига. Пети е "Манчестър юнайтед" с 52 точки, колкото има и шестият "Уулвс". Заради наказанието на "Манчестър сити" за нарушаване на финансовия феърплей петото място също може да даде право на участие в Шампионската лига.

Дневник