Началото на следващия сезон в българското първенство ще се отложи, обяви БФС. Първите мачове за новия сезон в елита ще са на 7 август.


"Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020-21 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици. Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация", гласи краткото съобщение на БФС.

Преди ден министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че всички спортни събития в страната ще са без публика. Според заповедта ограничението важи пет дни - до 15 юли.

По-рано след среща за обсъждане на новия договор за телевизионните права президентът на "Славия" Венцислав Стефанов каза, че БФС няма думата и трябва да се съобрази с отлагането на началото на първенството, тъй като е дошло нареждане от властите.

Дневник