Доскорошният капитан на "Левски" Живко Миланов става помощник треньор на отбора. Той ще бъде асистент на Георги Тодоров, като в неделя сутрин бившият защитник помагаше при воденето на тренировката.

В понеделник "Левски" започва новия сезон в Първа лига с домакински мач срещу "Берое".

В края на юни 36-годишният Миланов обяви, че прекратява активната си кариера. Това се случи след мач с "Локомотив" (Пловдив), а бранителят обяви че причината е проблем с белия дроб.

Междувременно към подготовката на отбора се присъедини халфът Борислав Цонев. Той е свободен агент, след като разтрогна договора си с хърватския "Интер" (Запрешич). Цонев, който е на 25 години, е юноша на "Левски" и има 35 мача за отбора в периода 2011-2016 г.

Атанас Курдов, който няколко дни тренираше със сините, е напуснал отбора. Подготовка продължава да води Валери Божинов, който също е свободент агент, след като разтрогна с италианския "Пескара".

Треньорът Георги Тодоров обясни, че в първите мачове отборът му ще трябва да компенсира с физика и дисциплина фактът, че все още не е окомплектован. "Предстои ни много работа", каза Тодоров.

Дневник