"И аз искам оставката на Радев Всеки иска оставката на някого", коментира премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на кабинета му от протестиращи. "Палатковите лагери на протестиращите в София няма да бъдат премахнати със сила. Има процедури", заяви той.

Борисов инспектира на място борбата с пожарите в общините Свиленград и Тополовград. Инспекцията бе излъчвана на живо в профила му във Фейсбук.

Премиерът коментира и публикуваната от него във Фейсбук снощи снимка с внуците му, в посланието към която той пише, че е "време за техните усмивки и моите решения". "Най-добре е да си сравняваме нещата с децата - те са най-чисти, най-точни. Каквото и да им кажа на малките, правят обратното. Казвам му "недей пипа", карам му се, то отива и нарочно го прави... Актуалната политическа обстановка е точно такава - има едни политически формации, зажаднели за власт, ама и те не знаят за каква власт. Но има деца 15, 16, 17-годишни... аз и това му казах, още 10 години и ти ще ходиш на протест (вероятно има предвид внука си - бел.ред.)", заяви Борисов.

Дневник