Пожарникарите, които участваха в гасенето на пожара във вилната зона над шуменския квартал „Дивдядово“, са отличени от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.  

Наградата за целия екип в размер на 3 000 лв. е за професионално изпълнение на важна служебна задача и за предприетите бързи, точни и прецизни действия на служителите на шуменската пожарна, с които не е допуснато разпространение на пожара към жилищни сгради в квартал „Дивдядово“, във вилната зона на Шумен и природен парк „Шуменско плато“.

„При ликвидирането на пожара, прилагайки различни тактически методи за гасене, съобразени с бързо променящите се климатични условия, не е допуснато да бъдат засегнати и унищожени домовете на живущите в района или инциденти с тях. Спасена е голяма част от флората и фауната на природния парк, с десетки защитени животински и растителни видове“, пише в заповедта на министър Терзийски, с която е присъдена наградата.

„Това е признание за труда и действията на всички служители на РДПБЗН- Шумен, които дадоха всичко от себе си и ликвидираха пожара над „Дивдядово“, коментира директорът на РДПБЗН - Шумен комисар Иван Иванов. Той изказа благодарност и на всички доброволци, които участваха и помогнаха при гасенето на огъня.

ШУМ.БГ