За последното денонощие са регистрирани 10 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за Covid-19 и те са от общините Шумен, Нови пазар и Каолиново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 40 са направените PCR теста.

Най-голям е броят новорегистрирани случаи в Община Каолиново. По настоящ адрес на лицата в село Пристое с коронавирусна инфекция са 4 жени на 35 г., 40 г., 43 и на 45 години. С регистрирани положителни проби са още една жена на 28 год. и един мъж на 57 год. от с. Гусла, една жена на 43 г. от с. Средковец и една жена на 48 г. от с. Загориче.

В община Шумен има един новорегистриран - мъж на 62 год. от с. Овчарово, а в община Нови пазар - 46-годишен мъж от град Нови пазар.

Изготвени са и са връчени 20 бр. предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация. Лицата, поставени под карантина в област Шумен към днешна дата са 254.

От новорегистрираните 10 случая хоспитализирани са 2 лица и към момента на лечение в „МБАЛ- Шумен" са 19 пациенти, единият от които от област Търговище. На домашно лечение с леки симптоми или без симптоми са 23 лица. Излекуваните са 160 лица. Починалите - 9.

Общо за област Шумен случаите с регистрираните положителни проби за Covid-19 достигнаха 210 лица.

ШУМ.БГ