Физическо насилие, словесни атаки и опит за подкуп на длъжностно лице са сред обвиненията, за които може да бъде съден капитанът на "Манчестър юнайтед" Хари Магуайър след скандала на гръцкия остров Миконос, съобщи "Скай спортс".

Според информацията не е ясно кои обвинения се отнасят към играча и кои към другите двата англичани, замесени в инцидента. Ако бъде доказано, че някой от тях е опитал да подкупи полицай, наказанието за подобно провинение е затвор за три години.

В четвъртък вечерта Магуайър беше задържан и отведен в ареста в Сирос заедно с другите англичани. Между тримата се стигнало до напрежение, като при намесата си има пострадали полицаи.

От полицията излязоха със следното съобщение в петък: "Патрулиращите полицейски служители в района на Миконос се намесиха и успокоиха спор между граждани. Въпреки това, трима чужденци, замесени в инцидента, се обърнаха срещу тях, обиждайки и удряйки полицаите с юмруци.

Тримата чужденци бяха откарани в полицейското управление в Миконос, където при пристигането си се съпротивляваха, блъскаха и удряха трима полицаи. Един от задържаните се опита да предложи пари, за да не продължи процесът срещу тях. Арестуваните мъже бяха отведени в офиса на прокуратурата в Сирос".

Пред съда Магуайър се е обявил за невинен. Процесът е отложен за вторник, като обвинените не са задължени да присъстват физически на изслушването и може да се завърнат в родината си.

Дневник