С по-скромно, в сравнение с предходните години, но незабравимо за децата тържество, днес бе официално закрита 14-тата Детска работилница, която ежегодно организира през летните месеци Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Пред централния вход на библиотеката децата се забавляваха с танци, музика и фокусите на Коко, който раздаде и десетки балони на малчуганите.

Освен това участниците в детската работилница получиха грамоти за положения труд през лятото. Заради мерките за безопасност, наложени от Covid 19 на празненството днес липсваше красивата торта, с която всяка година децата слагаха край на работилницата. Вместо това малчуганите получиха лакомства от служителите на библиотеката.

Традиционно бе подреден и базар с предмети, бижута, украшения, изработени от децата през ваканцията. Средствата от базара, както всяка година отиват за закупуване на книги за Детския отдел на библиотеката.

В 14-тата Детска работилница за изкуство през това лято 90 деца имаха възможност да посетят 11 клуба и ателиета, сред които традиционните фотоателие, фешън ателие, ателиета за декупаж и за усвояване на различни приложни техники в работата с хартия и природни материали, както и традиционните клубове „Роден край”, „Млад полицай”, „Роботко”, клуб за запознаване със света на кораловите рифове. Библиотеката спази традицията си да организира и предложи на шуменските деца и нови занимания, каквито тази година бяха в ателие „Мандали” и в клубовете „Млад пожарникар” и „Моят домашен любимец”.

ШУМ.БГ