Новак Джокович ще играе срещу Милош Раонич във финала на "Мастърс" турнира в Ню Йорк. Сърбинът се справи с Роберто Баутиста Агут в оспорван полуфинален двубой, в който Джокович трябваше да наваксва след загубен първи сет.
В крайна сметка световният №1 победи Баутиста Агут след 4:6, 6:4, 7:6 (0). Така Джокович запази и перфектния си баланс през 2020 г., като още няма загуба.

В първия сет Джокович имаше проблеми, като допусна много двойни грешки. Той се оплака и от проблеми във врата, което наложи влизането на физиотерапевт.

"Беше странен мач, честно казано не знам как спечелих. Той (Баутиста Агут) беше по-добрият тенисист, но някака успях да спечеля и да стигна на финал", каза сърбинът.

Съперникът му във финала Милош Раонич се класира за срещата след успех над Стефанос Циципас 7:6 (5), 6:3. До момента Джокович е безепалационен срещу Раонич, като е спечелил всичките 10 мача помежду им.

При победа над канадеца Джокович ще спечели своята 35-а титла от "Мастърс" 1000 турнирите, с което ще се изравни с Рафаел Надал.

 Дневник