Тримата български представители започват участието си на US Open във втория състезателен ден от турнира. Виктория Томова, Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще излязат на корта с цел минимум да преминат първия кръг.

В дамската надпревара Томова и Пиронкова играят по едно и също време - 18 часа. Настоящата първа ракета на България при жените Томова (№133) има трудна задача, като се изправя срещу талантливата американка Аманда Анисимова.

Съперничката на Томова е 28-а в света и е само на 18 години, но през 2019-а достигна до полуфинал на "Ролан Гарос". Двете ще играят на корт №17.

По същото време Цветана Пиронкова ще отбележи голямото си завръщане на корта след повече от три години отсъствие. Тя участва в Ню Йорк със защитен ранкинг, а нейна съперничка е Людмила Самсонова от Русия - 120-а в света.

"Сега преди всичко изпитвам удоволствие и радост, че отново съм на корта, и оценявам и се гордея с всяка минута, прекарана в това предизвикателство", каза Пиронкова преди началото на турнира.

След 1.30 часа след полунощ на корта ще излезе и Григор Димитров, който среща американеца Томи Пол. Дотук двамата имат един мач помежду си, който беше във втория кръг на Australian Open в началото на годината. Пол спечели 6:4, 7:6 (6), 3:6, 6:7 (3), 7:6 (3).

Мачът на Димитров и Пол е втори от вечерната програма на корт "Луис Армстронг", като се очаква да бъде предаван пряко.

Ако преодолее първия кръг Димитров ще се срещне с Мартон Фучович или Уго Далиен (Боливия).

През 2019 г. българинът игра полуфинал в Ню Йорк, като преди това отстрани Роджър Федерер.

Дневник