Българският тенисист Григор Димитров приключи участието си на US Open със зрелищен мач, продължил 4.54 часа. Той се бори до последно, но отпадна във втория кръг на турнира след загуба със 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 4:6, 1:6 от Мартон Фучович.

Двубоят беше изключително вълнуващ и оспорван. Срещата премина през обрати, за да се стигне до развръзката.

Димитров пропусна добра възможност, след като водеше в сетовете и имаше преднина от 3:1 в четвъртата част. В крайна сметка умората надделя и българинът спечели едва два гейма до края на мача.

Преди седмица Димитров отпадна от мастърса в Ню Йорк след загуба от Фучович.

В първия сет пробиви нямаше. Димитров спаси четири възможности за пробив в двата най-дълги гейма. В тайбрека той започна силно и това му отвори вратите към успеха.

Българинът проби и поведе с 4:2 във втория сет. Малко след това дойде серия от разменени пробиви, след която Фучович съумя да изравни до 6:6. Този път в тайбрека ролите се размениха и унгарецът взе сета.

Димитров отново влезе във водеща роля в третия сет и пробив в шестия гейм се оказа достатъчен, за да поведе. Българинът се устреми към победата в четвъртия сет след ранен пробив. Във втората част на сета обаче Фучович игра стабилно и с три поредни пробива направи обрат и за втори път изравни.

Унгарецът изглеждаше по-свеж в петия сет. Той се стараеше да държи топката в полето, като този подход му носеше успех. От своят страна Димитров се опитваше да привика Фучович на мрежата.

Дневник