В пространството между президентството и Министерския съвет започват да се събират хора, които ще се включат в поредния ден на протести с искане на оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Днес недоволството ще премине като знак на подкрепа към изпълнителния директор на веригата магазини за детски играчки "Хиполенд" Мариан Колев.

Данъчни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция влязоха в офиса на фирмата два дни, след като той публикува критична позиция в социалните мрежи, в която "благодари" на полицията, че синът му е бил обгазен с химическо вещество на антиправителствения протест в центъра на София на 2 септември.

Във "Фейсбук" вече има редица призиви да се купуват различни играчки от "Хиполенд". Освен това се призовават повече хора да се съберат на протеста тази вечер, за да покажат, че обществото не го е страх. Инициаторите на протестите от Отровното трио призоваха всеки, който се включи в днешното недоволство, да поднесе играчка на полицаите, които следят за обществения ред.

Дневник