5 училища в Шуменско от тази есен имат нови директори, а други 8 ще се управляват от досегашните. Конкурсите бяха организирани и проведени от Регионалното управление на образованието (РУО) през лятната ваканция.  

В шуменското СУ „Панайот Волов“ новият директор е Росина Стойчева Инджева. Тя е спечелила обявения за мястото конкурс в конкуренцията на още трима кандидати.

В Профилирана езикова гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ в Шумен директор остава  Димо Чавдаров Георгиев, който досега бе временно изпълняващ длъжността (ВРИД). Той спечели обявения конкурс и заема поста за постоянно.

Директорът на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в с. Царев брод Тихомир Трифонов остава на длъжността, след като двамата други кандидати не са издържали конкурса.

Същата е ситуацията с Основно училище „Васил Левски” в с. Градище, където ВРИД директор остава Румяна Панайотова, след като явилите са кандидати не са отговаряли на изискванията за длъжността.

В община Велики Преслав конкурс за директор бе обявен за Основно училище „Христо Ботев“, с. Златар. На поста като ВРИД остава Снежана Петкова.

В община Венец с нов директор е Основно училище „Христо Смирненски”, с. Ясенково. Обявеният за длъжността конкурс е спечелен от Татяна Ивановна Дакова. Основно училище „Петко Рачев Славейков“, с. Изгрев, община Венец остава с досегашния си временно изпълняващ длъжността директор Ербил Мехмедов Кадиров.

В община Каолиново с нови директори са Основно училище „Никола Йонков Вапцаров” в с. Лятно и Основно училище „Георги Стойков Раковски” с. Климент. В школото в Лятно ще ръководи Елена Николаева Маринова, в Климент - Невим Хасан Тефик - Ибрямова, като и двете са спечелили обявените конкурси. Досегашният ВРИД директор на Обединено училище „Панайот Волов” в с. Тодор Икономово Жечко Петков Колев ще заема за постоянно длъжността, след като е спечелил конкурса.

С нов директор ще е Средно училище „Васил Левски” в Нови пазар, след като конкурсът за позицията е спечелен от Даниела Иванчева Ангелова.

В Основно училище „Христо Ботев“ в с. Янково, община Смядово, на поста си директор остава Веска Василева Илиева.

През лятото имаше конкурси за шефове и на три специализирани образователни институции.

Центърът за специална образователна подкрепа в Шумен ще бъде ръководен от Николинка Стефанова Герчева, която е спечелила конкурса за длъжността. В обявената процедура за директор на Средношколско общежитие № 2 в Шумен кандидатите не са отговаряли на обявените изисквания и Центърът ще продължи да се оглавява от Цветелина Димитрова Антонова.

Със същия ръководител - Мариела Жекова, остава Центърът за специална образователна подкрепа „ХЕЛА“ в гр. Нови пазар, след като за поста не са се явили кандидати.

ШУМ.БГ