Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел продължава кариерата си в спорта, след като преминава в отбора на "Астън Мартин". Тимът обяви, че привлича германския пилот, който след края на сезона напуска "Ферари".

В тима от Силвърстоун, който е собственост на канадския милиардер Лорънс Строл, Фетел заменя Серхио Перес. В сряда вечерта мексиканският пилот, който е в отбора от 2014 г., обяви, че напуска.

Договорът на Фетел е "за 2021 г. и след това", съобщиха от отбора.

"Доволен съм най-накрая да мога да съобщя новината за бъдещето ми. Горд съм, че ще бъда пилот на "Астън Мартин". Впечатлен съм от резултатите на отбора и вярвам, че бъдещето е още по-светло", коментира Фетел.

Германецът е част от "Ферари" от 2015 г., но през май от Скудерията обявиха, че договорът му няма да бъде продължен. В "Астън Мартин" Фетел ще бъде съотборник с Ланс Строл, който е син на Лорънс Строл.

През 2021 г. "Астън Мартин" ще отбележи завръщането си във Формула 1. В момента отборът се казва "Рейсинг пойнт". Въпреки че ще носи името на британската фирма за автомобили, тимът от Формула 1 ще продължи да ползва двигатели "Мерцедес".

Според редица информации именно германският концерн стои зад ангажирането на Фетел като пилот на "Астън Мартин".

Дневник