Спечелване на възможно най-много точки в началото на сезона и след това влизане в групите на Лига Европа - това е целта, която си постави треньорът на "Лудогорец" Павел Върба. По думите му отборът му подобрява играта си.

В събота шампионите приемат "Локомотив" (Пловдив).

"Спомням си последния мач за първенство с "Локо" (6:1). Но знаем, че тогава техният треньор спести сили на някои играчи за финала за купата. Истинската си сила на "Локо" я видяхме в мача за Суперкупата (0:1). Но пък някои наши играчи липсваха тогава. Сега имаме да им връщаме", каза Върба.

"Приближаваме се до начина, по който искаме да изглеждаме. Нас много ни разочарова, че отпаднахме от Шампионската лига. Сега нямаме дълго време мачове от турнирите. Съсредоточаваме се върху първенството. Имаме тежки мачове. Ние нямаме европейски двубои, но в лигата идват тежки противници - "Локо" (Пловдив), ЦСКА и "Берое". Много е важно началото на първенството да спечелим колкото се може повече точки", заяви треньорът.

"Лудогорец" имаше късмета да прескочи третия квалификационен кръг в Лига Европа и очаква мача в плейофите. "Целта са групите на Лига Европа. Аз за това съм тук. Все още обаче не знаем какъв ще е жребият (за плейофите). Когато го разберем, ще си правим плановете. Но за нас няма значение кой ще е съперникът - важното е да сме в групите. Има обновяване на отбора, но със същите амбиции, които сме имали винаги. Целта е да бъдем отново толкова успешни", каза Върба.

Дневник