С три гола в последните 30 минути "Лудогорец" обърна "Локомотив" (Пловдив) и спечели с 3:1 дербито от петия кръг в Първа лига. Шампионите постигнаха четвъртата си победа от началото на сезона, но тя не дойде никак лесно, като съставът от Пловдив водеше до 62-ата минута.

Бирсент Карагарен изведе носителя на Купата на България напред в 52-ата минута с хубав гол. След това обаче "Лудогорец" заигра по-активно и обърна.

Доминик Янков в 62-ата, Алекс Сантана в 79-ата и Елвис Ману в 81-ата минута бяха точни за шампионите.

Тимът на Павел Върба е начело в Първа лига с 12 точки, като има една повече от ЦСКА. "Локомотив" записа втора загуба и остава пети с 9 точки.

Срещата беше последна проверка за "Локомотив" преди домакинството на "Тотнъм" в Лига Европа.

В големи периоди от срещата тимът на Бруно Акрапович игра добре и затрудни шампионите. Карагарен се разписа с хубав удар с десния крак, когато беше изпуснат от защитата на шампионите.

В 62-ата минута Доминик Янков остана непокрит в наказателното поле на гостите. Той засече центриране на Антон Недялков и изравни. След този гол "Локомотив" рухна и в края на срещата допусна два нови гола за две минути. Алекс Сантана изведе шампионите напред в 79-ата минута, а само 120 секунди по-късно резервата Елвис Ману оформи крайния резултат.

Дневник