Много добро представяне записаха кадетите на СК „Кабаков“ - Шумен на  финалите на ДОИП по тенис на маса, проведено в Горна Оряховица през изминалия уикенд, съобщиха от клуба.

Мартин Кънчев, Славомир Боянов, Александър Димов и Мартин Трендафилов останаха на крачка от медалите в турнира на двойки. Тандемите Кънчев/Димов и Боянов/Трендафилов достигнаха до 1/4 финалите, където допуснаха загуби и останаха извън финалната четворка.

В индивидуалното първенство, където участваха над 80 деца, шуменци се представиха също силно. Състезателите бяха разделени в 16 предварителни групи, като напред продължаваха първият и вторият.

Мартин Трендафилов спечели своята група, без да загуби мач. В елиминациите той записа две победи, но на осминафинал загуби от сребърния медалист от шампионата Ст. Зайков, което го нареди в Топ 10 на България при кадетите.

Александър Димов и Славомир Боянов също преминаха успешно предварителните си групи. След оспорвани срещи на 1/16 финалите загубиха и заеха местата от 17-то до 32-ро.

Мартин Кънчев пропусна първата фаза на надпреварата, защото бе поставен в основната схема под №6. Кънчев записа загуба на осминафинал, което го нареди на 15-то място в крайното класиране.

В отборното класиране, след шампионите от ,,Марек-Дигеста'' Дупница, 4 отбора са с изравнени шансове да заемат местата от 2-ро до 5-то. Това са „Кабаков“ Шумен, Ардино, Луковит и „Комфорт“ Варна. „Класирането предстои да се направи след изчисляване на точки от подреждането на трима от най-добре класиралите се състезатели на отборите“, разясни схемата треньорът Златко Илиев.

Той каза още, че резултатите и играта, която са показали състезателите дава увереност, че  те са все по-близо до медалите.

ШУМ.БГ