ЦСКА няма да подцени следващия си съперник в Лига Европа - "Б36 Торшавн" от Фарьорските острови, заяви треньорът Стамен Белчев. Червените са домакини на "Българска армия" в срещата от третия предварителен кръг в надпреварата.

Белчев предупреди, че медийните публикации, описващи съперника като отбор от ниско ниво, не отговаря на истината и няма да заблуди отбора му.

"Това, което знаем за противника, е, че е много добре подготвен физически отбор. Типичен представител на скандинавската школа. Отбор с млади футболисти, които никога не се отказват. Като физически данни се доближават до БАТЕ (Борисов). Отбор, който в никакъв случай не трябва да бъде подценяван", каза Белчев.

"Не мисля, че те са дошли на разходка. Не трябва да се омаловажава този отбор. Няма да ги подценим. Ще подходим съвсем сериозно и с уважение към противника", каза треньорът на ЦСКА.

Той заяви, че не разбира защо "Локомотив" (Пловдив) е отказал предстоящият мач от Първа лига в неделя да бъде отложен. При успех срещу Б36 "Торшавн" следващия четвъртък ЦСКА ще гостува в ключов двубой на кипърския "Анортозис" или на "Базел" в мач за влизане в групите на Лига Европа.

"ЦСКА е български отбор. И ние, и "Лудогорец", и "Локомотив" (Пловдив), и "Славия" играем за България. Не разбирам защо не се съгласиха да отложим мача. Може би за тях е най-важният мач. Но не искам да коментирам повече", каза Белчев.

Той добави, че новопривлеченият десен защитник Тибо Вион е далеч пълноценна форма.

Дневник